Flag off

Salam.

Selamat berlepas dari Sri Pentas jam 10.00 pagi. Tol-tol yang dilalui adalah seperti berikut:

– Sg Buloh-Utara (telah tiba jam 10.20 pagi)
– R&R Tapah (telah tiba 12.32 tengahari)
– Sg Perak (arrived)
– Juru (arrived)
– Sg Petani (arrived)
– Pdg Besar (arrived)
– Hatyai (telah tiba jam 11.40pm)

Overall duration KL – Padang Besar ialah 7 jam

Doakan saya selamat diperjalanan.

Khodahafez.

—————-

Salaam and good day.

Departed from Sri Pentas at 10.00am. Stop points:

– Sg Buloh-Utara (arrived at 10.20am)
– R&R Tapah (arrived at 12.32pm)
– Sg Perak (arrived)
– Juru (arrived)
– Sg Petani (arrived)
– Pdg Besar (arrived)
– Hatyai (arrived at 11.40pm)

Overall duration KL – Padang Besar is 7 jam

Pray for my safe ride. Thanks.

Khodahafez.

Saya Anak Malaysia | I am Malaysian

Bacaan doa selamat | Prayers

Sebahagian barang yang ku bawa | Some of my gears

Sarung jacket | zipping my jacket

With Aziz Desa, live telecast Nasi Lemak Kopi O, TV9

With brother Awie Wings

With Kumpulan Wings

“Saya lalu kat sini…lepas tu sini…kemudian sini…”

Dah nak start dah…on your mark, get set….

GO………………….

Gerak dulu! Akan ku update lagi nanti petang atau malam.

TERKINI!!

Saudara Hadi kini berada di Sempadan Malaysia – Thai..proses pengisian borang sudah selesai, paspot di tangan..hanya menunggu masa untuk melepasi sempadan..lebih kurang lagi 30 minit Sdr Hadi akan tiba di Hatyai dan akan bermalam di sana. Sdr Hadi kini ditemani oleh 2 sahabat bikers yang akan ke Hatyai bersama beliau.

Perjalanan esok akan menuju ke Hua Hin sejauh 800 km..

Perjalanan hari pertama amat mencabar juga dengan cuaca tidak menentu..

Sdr Hadi telah mengirimkan pesanan terimakasih beliau kepada semua yang telah hadir pada pagi tadi juga kepada semua yang telah bersama sama menjayakan majlis pada pagi tadi.

Sdr Hadi juga ingin mengucapkan ribuan terimakasih kepada pihak Kerajaan Malaysia, Media Prima, pihak media dan juga kepada semua yang telah membantu merealisasikan impian beliau ini..

Maklumat terkini (update) akan di poskan apabila Sdr Hadi melaporkannya lagi..

~ Admin

——————

UPDATES!!

Hadi is now at the Malaysia – Thai border. The process has been done, just waiting to cross the border. He will be arriving in Hat Yai in less than 30 minutes and will spending the night there. Hadi is accompanied by his two closest buddy bikers.

Tomorrow’s journey to Hua Hin will take on 800km..

The unpredictable weather makes the first day of the journey a very challenging one.

Bro Hadi is sending his best regards with a heartfelt gratitude to all who have came to witness the flag-off event. A big thank you to Malaysia Government, Media Prima, the medias and to all who have help made his dream comes true.

Further updates will be posted soon as Bro Hadi reports his status.

Till later.
~ Admin

Advertisements

21 thoughts on “Flag off”

  1. Selamat pergi dan Selamat pulang kpd bro Hadi ni….

    semoga perjalanan beliau bjalan lancar dgn baik…amin…..

  2. salam bro….
    selamat merealisasikan impian anda…..
    doa sy selamat pergi n selamat pulang ke tanah air…
    sy sentiasa follow up blog sedare…

    amin.

    The7virus

  3. TERKINI!! Saudara Hadi kini berada di Sempadan Malaysia – Thai..proses pengisian borang sudah selesai, paspot di tangan..hanya menunggu masa untuk melepasi sempadan..lebih kurang lagi 30 minit Sdr Hadi akan tiba di Hatyai dan akan bermalam di sana. Sdr Hadi kini ditemani oleh 2 sahabat bikers yang akan ke Hatyai bersama beliau.

    Perjalanan esok akan menuju ke Hua Hin sejauh 800 km..

    Perjalanan hari pertama amat mencabar juga dengan cuaca tidak menentu..

    Sdr Hadi telah mengirimkan pesanan terimakasih beliau kepada semua yang telah hadir pada pagi tadi juga kepada semua yang telah bersama sama menjayakan majlis pada pagi tadi.

    Sdr Hadi juga ingin mengucapkan ribuan terimakasih kepada pihak Kerajaan Malaysia, Media Prima, pihak media dan juga kepada semua yang telah membantu merealisasikan impian beliau ini..

    Maklumat terkini (update) akan di pos kan apabila Sdr Hadi melaporkannya lagi..

    Khoda Hafez…

  4. Hi bro,
    too bad unable to make it this morning during the flag off. I wish i could escort u all the way to the border along with Rizal.
    anyway, all the best and go go go!

  5. Alhamdulillah, urusan di border pun tak ada masalah.
    Sorri sebab tadi moto tersedak sikit waktu lintas Dewan Wawasan , Jitra..
    hehehehehe…
    Saya sampai di rumah, jam 8.05pm setelah selesai hantar saudara Hadi hingga ke post imigresen Malaysia.

  6. Satu cabaran yg besar ditambah pulak kuda tunggangannya sebuah kapcai. Buktikan kesungguhan dan kemampuan penunggang dan jentera tunggangan. Selamat pergi dan balik. Semoga sentiasa dilindungi Allah sepanjang perjalanan.

  7. Bravo bro..
    Keberanian dalam hidup adalah keberanian menghadapi perjalanan hidup itu..
    Semoga Tuhan sentiasa melindungi seorang musafir sepertimu.syabas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s