Iamalaysian in Nepal

Selamat sampai di Nepal.

Penerbangan (Royal Nepal) mengambil masa 3 jam; berlepas jam 2.50pm, sampai 5.50pm. Flight delay 30 minit. Dari airport menuju ke hotel mengambil masa hampir 2 jam kerana krisis dalaman Nepal walaupun jaraknya hanyalah tidak sampai 30km.

Hujan turun petang tadi dan orang ramai juga mengambil kesempatan untuk keluar membeli barangan keperluan kerana hanya 2 jam (6pm hingga 8 pm) sahaja waktu diperuntukkan oleh pihak penentang bagi orang ramai keluar dan perniagaan dilakukan. Bagi mereka yang berdegil pihak penentang akan mengambil tindakan sendiri dan memecahkan kedai dan juga meng ugut pemilik premis. Jalanraya menjadi sepi dan kedai semua tertutup rapat.

Suhu mencecah 20°C dan semakin menurun di waktu malam.

Bandar Kathmandu berada di paras ketinggiaan 1360 meter dari aras laut. Yang hanya kedengaran di waktu malam hanyalah salakan anjing dan deruan angin.

Lil G masih di kota Bangkok dan akan hanya berangkat pada hari Jumaat pagi. Dijangka semua proses akan selesai pada hari Jumaat petang (harapnyalah) dan boleh meneruskan perjalanan pada hari Sabtu.

So tired and grumpy. I need a good hot shower and good rest. Been running since morning and finally in this dusty city of Kathmandu. Tomorrow is another day.

Disini semuanya ada tax. Government tax 13% + servis tax 10%. So apa pun barang dibeli baik air kotak ke, nasi goreng ke…sewa bilik ke…semua akan jadi +23% tax. Aku order makan malam tadi nasi goreng dengan teh; 300 rupee = RM15!

Takda option lain. Kedai semua tutup. Jalan lengang dan sepi. Nak keluar pun takda apa.

—————

Landed safely in Nepal. The Royal Nepal flight took about 3 hours; departed at 2.50pm and arrived 5.50pm. The flight was delayed for about 30 minutes. Took another 2 hours to reach hotel (which is only about 30km away from the airport) due to the chaos and crisis in Nepal.

It pours heavily this evening but the locals seem to ignore it as they have to make use of the time (2 hours from 6m to 8pm) allocated to them by the opposition alliance to go out and do their things. Any other time is curfew time. Action will be taken to those who defies.

Last time I checked, the temperature was at 20°C; and it will drop at night. Kathmandu is situated at 1360m above sea level and the only things you can hear are the the distant barking of dogs and sudden rush of wind.

Lil G is still in Bangkok waiting to be shipped on Friday morning. Hope he will reach here by evening as scheduled so that we can make a move on Saturday.

I am so tired and grumpy. I need a good hot shower and good rest. Been running since morning and finally I am here in this dusty city of Kathmandu. Tomorrow is another day.

Here, the tax is quite high; Government tax 13%, service tax 10%. So whatever you buy, be it a box of drink, or simply fried rice, or room rental, everything will be +23% tax. A plate of fried rice with a cup of hot tea just now cost me 300 rupee; freakin’ RM15!

I have no options. The shops were all tightly shut, the streets were empty. I have no where to go.

Advertisements

25 thoughts on “Iamalaysian in Nepal”

  1. wow.. cabaran peringkat kedua sudah bermula.. be strong bro..insya Allah sampai masa adalah big corporate taja nanti. amin

  2. Alhamdullillah that you reached Nepal safely! I’m shock to hear that your makan is the same price as the chicken rice in Genting Highlands… Like Alena says … Keep your chin up and look at things positively… All the best in your route planning… Till your nest update…

    1. hahaha
      well, i am expecting it,but not that expensive la.just hv to live with it.
      all shop on the streets are closed due to the situation.
      what choice do i have?
      telan aja lah.hahaha
      lets see whats coming next

  3. Syukurlah dah tiba Nepal semoga urusan Lil G pun tak banyak masalah…..nampaknya tantangan dan resiko semakin berat….tetap semangat Beb……pastikan persiapan kopi sentiasa ada dan hangat…..

  4. Alhamdulillah… hope lil g pun akan selamat sampe.. dari apa yang diceritakan oleh bro. rasenye masih bertuah kita dikurniakan bumi Malaysia yang aman damai Alhamdulilah… semoga segala urusan dipermudahkan bro…

  5. Awal dh gerak ke Nepal,Lil G pagi Jumaat baru nak diterbangkan.klu bro gerak hari ni atau esk takde mslh kot,at least jimat sikit belanja.Serba-serbi mahai ke kat Nepal nun….

  6. The main thing is that you are safe. and with your experiences, the situation in Kathmandu now is just “sap sap sui” for you lah.
    By the way, did you plan your trip to coincide with rallies and riots? First Bangkok, now Kathmandu?
    Glad that you’re alright and “chilling” out over there.

    1. this trip and current situation is pushing the envelope.
      with my experience……again its testing my logs skill.
      well…if i want a smooth ride i would hire n agent and do a group tourlah.
      hahaha

      and unpredictable weather,unstable politics is just part of the package.

  7. Still a long way to go bro. Keep the spirit high. We at http://www.malaysianbikers.com.my are keeping tabs all the time. Our support and doa are on you. Stay cool always, soon you will be on the road again on that GT128.

    Make malaysian proud, make yourself proud too and be confident all the time. Nothing can stop you now bro.

    AA
    Ps. Are katmandu’s girls pretty?.. hehe just to cheer you up a bit.

    1. Spirits is always high.thanks for the support and doa.
      needed that.
      help spread the word.

      girls here? more cindian lah ….biasa ja aku ngk

  8. Tuan telah memandu beribu kilometer, macam mana kondisi motorsikal kapcai tu..ada buat hal dak teringat pulak LONG WAY DOWN Ewan McGregor & Charley Boorman depa tu naik motorsikal BMW..journey yg sungguh menarik dan mencabar. Tiap2 hari saya baca yr update. M3 atau PANORAMA kena beli yr video.

    1. salam
      so far alhamdulillah.
      bike ok.rider dia pon ok
      hahaha
      dewang hebat bro…
      ada crew ikut
      semua diuruskan.
      sokongan padu dari orang besar.
      saya orang kecik ja
      sorang sorang.ride sendiri,shoot sendiri,edit sendiri,clearance buat sendiri.
      banyak bezanya.

      motor pon motor kecik.
      semua buat sendiri bro.
      anyway
      keep coming back
      ianya akan menjadi lebih menarik bila sampai ka utara india.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s