Where do you suggest people to visit in Malaysia?

Along the way of my ride, people have asked me many times over, besides KLCC or the Twin Tower, where do u think it’s nice to go and see in Malaysia.

Where is the best place to stay, to eat, what food, which hotel, shopping area?

So many questions.

And they want to know based on personal experience and not just plain old commercials and advertisements.

Should I give promotion to places i like, regularly visited  or you guys think I should get paid  for telling the world how good and nice their place is?

Advertisements

16 thoughts on “Where do you suggest people to visit in Malaysia?”

  1. just bagi jawapan yg baik n simple…. kalau nak maklumat lanjut hehehehe paid le or latik le as consultan. hehhehehhe eh nanti jadi syarikat perlancungan lak. i am malaysia so… give the right n simple answer…. alahh senang cite suruh dia org gi rumah Lu lee kat Janda baik 😛

  2. macam2 bro. cuba pi kat perlis, ada gua kelam, ada padang besar, ada empangan timah tasoh, ada bandar diraja arau.

    kedah- macam2 ada. air terjun lata bayu, puncak janing, kolam air panas ulu legong, pi kat waterworld kat sg petani. leh pi area pendang tgk padi,

    perak- lagi best. labu sayong kuala kangsar, gunung lang kat ipoh, taman geopark kat gopeng, gua tempurung kat gopeng, air terjun kat tapah, menara senget teluk intan, lost world of tambun

    selangor? i-city, bangunan2 dan tempat2 sejarah macam istana.

    wuu nak citer banyak bro… nyway better survey kat internet la. cuti2 malaysia pnye web site. lagi bagus

  3. Cadangan gue..pantai timur la..terutama pahang..
    Nak bukit..ada cameron, genting, fraser hill, bukit tinggi (cameron ok la…yang lain tu tak tau la apo yg best)..
    nak tasik..ada tasik cini dan tasik bera.. nak sungai..sungai pahang, sungai jelai..ada white water rafting lagi.. nak tengok tanah rata dan suasana kampung, kampung2 di temerloh dan maran dan pekan.. nak pantai dan laut.. Cherating, balok, chendor, pantai lanjut…nak pulau..tioman..

    gastronomía..?
    Ikan patin di termerloh, ikan temelian@temoleh di Maran, keropok&mee chalong di beserah, udang galah di Rompin..banyak la weh..
    Mungkin sobab gue orang pahang kot..kuikui

  4. saya rasa better bro bg tempat2 yg baru..
    area kampung2 la..

    suruh org sana merasa duk dgn org asli..
    takat bangunan tinggi2 ni, kat negara depa bersepah2..

    xpun, passing contact harris..
    bg je harris kerja part time jd agen pelancongan..

    1. Suke suke je bagi wa keje lebih ek?hahhaha..takpe…behind my alley anyway…forward those questions to me bro..will gladly answer for u..

  5. Bro ,Hadi, tak payah suggest datang Malaysia, huru-hara. Suruh diorang pergi Singapore je. Macam-macam ada, Universal Studio dan lain-lain. Tanya dia berani ke datang Malaysia? Tak takut kene C4 macam Altantuya?

    1. saudara…
      kalau saudara memikirkan negara jiran itu jauh lebih bagus…saudara kempenlah sendiri untuk mereka.
      Di malaysia saya dilahirkan dan disini jugak saya membesar.
      baik dan buruk sesebuah negara tu bukan dinilai dari bangunan pencakar langit dan pusat hiburan yang tumbuh melata dan merata.
      kalau universal studios yg di inginkan,mereka jauh lebih bertamadun dari negara yang saudara syorkan.
      kalau C4 yang saudara risaukan,
      dengkel sungguh minda saudara.
      cuba fikirkan apa hak anak bangsa asal di Singapura?
      belom lagi dibentang tentang agama dan perkauman.
      Tepuk dada tanya selera.
      Menang sorak kampung tergadai.

  6. aku cadangkan bagi pulau-pulau dan pantai-pantai kita. Terutama sebelah pantai timur dan sabah.. Orang luar memang suka bercuti dan santai kat pantai..

  7. yes, our beaches in the east coast are deserted and nice. The islands are actually better.

    I seriously do not think the westerner are that keen to see tall, modern man made structures and skyscapers. They have the same thing at home lah.
    Mosaic of races & all kind of food would be the next thing to promote our country.

  8. berbangga dengan negara kita… cerita pi la… penang ada… tioman ada… sepang F1 ada… beribu international event buat kat malaysia..cerita pi la…

  9. cakap dia.. malaysia ni ada package lengkap… datang sini sama macam cover seluruh asia tenggara.. daripada resort paling sunyi untuk honeymoon kat langkawi.. sampai ke resort paling meriah atas bukit… genting. tahun ni saja kita terima berjuta pelancong arab.
    tanya maat salleh tu dia suka apa… segala macam show ada kat sini. pertandingan lawan burung la.. pertandingan main layang layang la.. itu yang event biasa.. tak kira event power macam motogp..f1..
    outdoor pulak.. kita ada hutan paling tua dalam dunia.. taman negara.. hutan sabah sarawak tu… memang best.. pi layan menyumpit…
    beach tak payah sebut la.. tioman antara terbaik dunia.. perhentian… sipadan.. nak surf macam bali? kita pun ada spot ombak kita sendiri… area east coast tu belambak sebenarnya.. semua belum di sentuh..

    tanya mat salleh tu ‘smack chest ask appetite’.. hahhahahahaha..

  10. dan lagi satu.. sambil cerita tempat pelancongan.. cerita pulak bab buat duit kat malaysia… cerita kat dia kita ni center antara trading 2 benua…
    -sorry..saya suka menceceh dalam bab pelancongan ni sebab saya dah lama dalam bidang ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s