SOLO RIDER TAKES TIME OFF RIDING TO ASSIST PAKISTANI FLOOD VICTIMS

SOLO RIDER TAKES TIME OFF RIDING TO ASSIST PAKISTANI FLOOD VICTIMS

———————

Athens, Greece – Wednesday, 18 August – The IAMALAYSIAN Solo Rider Syed Ahmad Abdul Hadi Syed Hussein is taking some time off from his riding schedule to London to assist the Pakistani flood victims here.

Currently in Greece, Hadi Hussein is on his solo ride on a Malaysian-made motorcycle from Kuala Lumpur heading towards London on a program named IAMALAYSIAN. Armed with 10 years of experience, training and graduated in Disaster, Emergency, Post Crisis and Humanitarian Intervention, Hadi Hussein will be assisting the recently flood-stricken Pakistanis after they pledge for world help.

The solo rider plans to be here for the next 2 weeks lending help and assistance in SWAT Valley and Punjab, delivering food and non food items to 1000 families during the month of Ramadhan to lessen the pain of the flood victims. As stated in his e-mail, he is not trying to solicit funds or starting a fundraising, however if anyone who wishes join him and contribute to the collection pool and donation, may contact him personally through the official blog IAMALAYSIAN.com. Hadi also states that he shall be sending updates from Pakistan soon.

Please visit www.iamalaysian.com for more updates from Flood relief mission.

PENGEMBARA SOLO MENGHULURKAN BANTUAN KEPADA MANGSA BANJIR PAKISTAN
———————————

Athens, Greece – Rabu 18 Ogos – Pengembara Solo IAMALAYSIAN, Syed Ahmad Abdul Hadi Syed Hussein, yang sedang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke London dalam misi IAMALAYSIAN,  mengambil keputusan untuk menghulurkan bantuan kemanusiaan kepada mangsa banjir di Pakistan. (telah menangguhkan perjalanannya selama 2 minggu untuk menghulurkan bantuan  kemanusiaan kepada mangsa banjir di Pakistan)

Hadi Hussein yang sedang berada di Greece, merupakan seorang graduan Disaster, Emergency, Post Crisis and Humanitarian Intervention, akan membantu mangsa banjir setelah mereka memohon bantuan dunia luar. Hadi bercadang untuk berada di Swat Valley selama 2 minggu, membantu mengagihkan bantuan makanan dan bukan makanan kepada lebih daripada 1000 keluarga mangsa banjir dibulan Ramadhan yang mulia ini bagi meringankan beban umat Islam serta mangsa banjir yang lain di daerah itu.

Menurut e-mail yang dihantar beliau, walaupun beliau tidak memulakan apa-apa kutipan amal mahu pun pengumpulan dana, kepada sesiapa yang ingin turut serta didalam misi ini,menderma dan menghulurkan bantuan harus berhubung secara persendirian kepadanya melalui laman blog IAMALAYSIAN.com.

Beliau juga berkata akan mengirim perkembangan seterusnya dari Pakistan dari semasa ke semasa di laman web beliau www.iamalaysian.com

Salam.
To those who wishes to join me on this mission, please do contact me personally. if you can’t make it….a day of iftar in a hotel buffet skipped can feed a family of 5 for a month in Pakistan. Its time to give.
ps: I am already on board the plane while you guys are reading this.
Khoda Hafez
Advertisements

28 thoughts on “SOLO RIDER TAKES TIME OFF RIDING TO ASSIST PAKISTANI FLOOD VICTIMS”

  1. (bestnya temankan Kakyam ngan Saiful Makan Spageti kt hotel mewah ni.. pehh ) ini i copy dari forum yg lagi satu….semakin bongkak dan ego mereka menceritakan kemewahan mereka…berbeza dgn bro hadi sanggup tangguh ride kerana ingin membantu mangsa banjir..korbankan tenaga dan masa demi membantu mangsa banjir….kami rakyat malaysia amat2 berbangga dengan mu…
    insyallah kami doa kami tak putus utk mu..allahhuakbar

    1. bro,terus terang saya katakan kat sini.dah ditulis jugak sebelum ini.
      duit mereka,event merka ride mereka dan blog mereka.
      dia tak kacau kita,tak da kata buruk pasal kita pon.
      dia nak makan apa pon biarlah bro.
      bila dah ride jauh jauh,sekali dapat makan sedap….bermakna sungguh.
      mungkin niat mereka hanya nak berkongsi keseronokan.
      its wrong for u or us to judge anybody.
      tersilap kata boleh membawa kepada fitnah dan perpecahan.

      thanks again

    1. sesuap nasi untuk mereka berbuka amat bermakna bagi mereka.
      segelas air untuk mereka bersahur besar pengertiannya.
      they gave me water when i was thirsty in the desert.
      its time to give

    1. Salam Bro Razin,

      I dont think the Pakistani flood victim assistance has anything more to do with the Coffee For Hadi..Hadi has requested for any form of donations/sponsorship/contribution for the flood victims to go directly to his email. Please do so..your contribution means a lot to the needy..

      Jazakallah..

  2. tak semua orang lahir dengan hati yg terbuka nak menolong insan yang memerlukan. pada aku susah nak jmpa org cm bro hadi

    tp niat baik kita kadang2 orang salah sangka kan. tp apa pun satu usaha yg mulia tangguhkan ride smata2 nak bantu warga yg memerlukan.

    sape tau nanti satu saat kita kena perkara yg sama kan.

    TABIK BRO!

  3. tahniah di atas kejayaan hadi hussein….saya tumpang gembira dan berbangga kerana seorg rakyat malaysia dpt mbuktikan kejayaannya wlaupun terpaksa mnempuh pelbagai rintangan dan dugaan….Akhirnya,kejayaan menjadi milikmu….saya baru tonton rancangan soal jawab hadi hussein…memg hebat n sungguh menakjubkan..kami akan menyokong anda truskan perjuangan dan membawa nama Malaysia di seluruh dunia…=)
    Moga mendapat berkat dari Allah dan sentiasa mendapat pertolonganNya…”mesti yakin” =) – ira nadhirah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s