Kapcai pon boleh….

Hujung tahun 2011 tak silap aku…
ada orang add aku dari UK.
dia cakap dia nak ride dari KL balik kampung dia kat UK.
aku tanyalah motor dia kat mana?
dia cakap ada kat kg…
Kat UK laaa…
Nak kargo sampai kl lepas tu nak ride balik UK.
aku pon ok jaaa.

Sampai kl kami pon sambut lah dia..
Bawak gi kedai mamak kat Kelompo ni.
sambil posing posing kat depan KLCC…
kami jadi bahan gelak la abang abang motor besar yg harga mahal belaka.
“Kapcai nak bawak gi London?..mimpi la boleh sampai…Motor buruk mcm ni!!!jangan kata london…rawang belom tentu lepas.”
itu adalah sedikit ja kutukan yang aku sering terima…
tapi aku dah sampai…
alhamdulillah..selamat balik..
yang dok kutuk gelakkan kan aku tu ..habis kuat gi awana ja lah ngan kedai mamak..
sampai harini pon tak kemana lagi…

316871_2564379901524_2030111607_n

380964_2564366141180_1294920232_n

Dia duduk rumah aku 2 minggu…
Nak belajo macam mana nak ride kapcai Buruk yang nak reban bak kata orang kg …
nak balik UK.
sekali ngk mmg mampus la kita tak konfiden langsung motor ni boleh sampai
rider dia pon budak lagi…

masa dia kat Kg bukan dia ada plan apa pon..
sampai sini barulah…
beli peta,study route ngan aku dan segala macam yg aku dah post sebelom ni.
alhamdulillah…
dia pon dah selamat sampai kg.
dah ride gi artik kat kutub utara lagi ngan kapcai dia…
dengar kabar skarang ni dia nak ride gi rusia plak ngan motor level orang bawak gi surau ja skarang…
383183_10150621306629408_814626081_n

so amacam…
bila nak ride jejauh ni…
motor gempak yg harga ratus ribu ka yang menjadi kayu pengukur?
bagi aku …tetap orangnnya
bukan motornya.

sekian…

Advertisements

13 thoughts on “Kapcai pon boleh….”

  1. Jiwa mahu kental… baru boleh dikatakan solo ride…
    moto belakang kira.. boleh repair..
    harapkan moto tapi jiwa tidak kental.. apa kah daya.. hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s